مقالات تخصصی

مراحل راه اندازی رستوران – قدم به قدم راه اندازی رستوران

مراحل راه اندازی رستوران

مراحل راه اندازی رستوران

قطعا شما هم جزو افرادی هستید که قصد راه اندازی رستوران را دارید اما نمیدانید از کجا شروع کنید … نگران نباشید ما در اینجا قدم به قدم مراحل راه اندازی رستوران را بررسی میکنیم موفقیت در راه اندازی رستوران نیازمند برآورد هزینه ، تامین سرمایه و تامین تجهیزات است.

مهم‌ترین نکات برای راه اندازی رستوران

  • نوع رستوران : اولین قدم برای تاسیس رستوران  این است که شما بدانید چه نوع رستورانی میخواهید بزنید مثلا شما رستوران ایرانی ، فرانسوی ، ایتالیایی ، فست فود ، دریایی ، مکزیکی ، مدیترانه ای، عربی، بین المللی. خرید تجهیزات فست فود در اصفهان را میتوانید از مجموعه محلسی بخرید.
  • انتخاب لوکیشن رستوران : انتخاب مکان رستوران به قدری مهم است که موفقیت و شکست تا حدودی به آن بستگی دارد برای انتخاب لوکیشن برای راه اندازی رستوران باید ببینید که رستوران در مناطق پر تردد قرار دارد ؟ جای پارک دارد ؟ به جز شما چند رستوران دیگر درآ ن خیابان و یا محل هستند.
  • انتخاب نام، طراحی لوگو و سبک رستوران : یکی از باحال ترین مراحل راه اندازی رستوران ، انتخاب اسم است.
  • طرح کسب و کار رستوران : برای مدریت بهتر برای راه اندازی رستوران ابتدا باید یک نقشه تهیه کنید تا بودجه و هزینه برای شما مشخص شود مثلا خرید تجهیزات رستوران در اصفهان یکی از هزینه های اساسی است.
  • بودجه : این مرحله از را اندازی رستوران میتواند سرنوشت ساز باشد اما اگر به تنهایی نمیتوانید آن بودجه را تامین کنید میتوانید از موسسات وام راه اندازی رستوران بگیرید و یا از یک سرمایه گذار کمک بگیرید.
  • اخذ مجوز : باید بگوییم دریافت مجوزا میتواند هفته ها و یا ماه ها زمان بگیرید پس به محض اینکه تصمیم گرفتید و بودجه را در نظر گرفتید در قدم بعد اقدام به دریافت مجوز ها کنید.
  • طراحی معماری، نقشه و دکوراسیون رستوران : در داخل آشپزخانه خیلی از فضاها با یخچال ها پر میشوند
  • طراحی منوی رستوران، استخدام پرسنل و افتتاح : یک منوی خوب رستوران باید راحت خوانده بشود. در مراحل رو به آخر باید اقدام به استخدام ، آشپز ، گارسن و کمک آشپز کنید.
  • تبلیغات : تبلیغات یک عوامل موثر بر فروش شماست

راهنمای کامل راه اندازی رستوران

امروزه رستوران های زیادی در سطح شهر افتتاح میشوند اگر همه ی نکات مهم برای راه اندازی رستوران را رعایت کرده باشند تا حدودی از راه موفقیت را پیش رفته اند اما پس از راه اندازی رستوران کار شما شروع میشود ولی نگران نباشید با یک مدیریت خوب و عالی میتوانید از پس همه ی کارها برآیید. مراحل راه اندازی رستوران کوچک نیز تفاوتی ندارد و شما باید این مراحل را طی کنید.

راه اندازی رستوران

راه اندازی رستوران

چک لیست راه اندازی رستوران:

گام 1: سیاست‌های کلی رستوران

در ابتدا مشخص کنید خودتان قصد راه اندازی رستوران دارید یا میخواهید نمایندگی یک رستوران معروف را بگیرید. هر کدام از این ها معایب و مزایای خودش را دارد مزیت گرفتن نمایندگی این است که شما تحت نام برند آنها شروع به فعالیت می‌کنید و تبلیغات شما تا حدی توسط آن ها انجام شده است پس کار شما کمی راحت تر است. اما معایبی که این روش دارد این است که باید مبلغی را طبق قرارداد به آن برند معروف پرداخت کنید و همچنین باید طبق اصول شرکت اصلی عمل کنید و آزادی‌تان سلب می‌شود. به هر حال تصمیم با شماست. اما قبل از راه اندازی رستوران این را به شما بگوییم که این شغل تمام وقت با اضافه کاری میطلبد یعنی ممکن است شما حتی در اوایل کار به مهمانی و تعطیلات خود هم نرسید و باید در رستوران بمانید.

از دیگر قدم های راه اندازی رستوران برآورد مالی، انتخاب نام، انتخاب مکان، استخدام پرسنل ماهر، خرید تجهیزات موردنیاز، انتخاب منوی جذاب، بازاریابی و جذب مشتری، کسب مجوزهای لازم و است که در ادامه به توضیح آن ها میپردازیم :

گام 2: برآورد مالی و تخمین هزینه‌های رستوران

دلایلی وجود دارد که ممکن است باعث شکست رستوران شود مثلا ممکن است به دلیل، انتخاب مکان نامناسب، عدم تحقیق صحیح در مورد رقبا، سرویس‌دهی ضعیف، منوی نه چندان جالب و… باشد. و اما مهم ترین علت شکست یک رستوران کمبود سرمایه است.  شما باید یک زمان را برای سود دهی در نظر بگیرید و در آن زمان بتوانید از پس هزینه ها برآیید ممکن است ماه ا طمان ببرد تا شما وارد مراحل سود آوری شوید. در نظر گرفتن نیازهای سرمایه برای دوازده تا پانزده ماه اول نه تنها محتاطانه بلکه برای موفقیت هر رستوران جدیدی ضروری است.

گام 3: انتخاب نام و لوگوی رستوران:

شاید انتخاب اسم رستوران یکی از جذاب‌ترین مراحل راه‌اندازی رستوران باشد. چرا که این نام میتواند تا سال ها با شما باشد و باید به قدری خلاقانه باشد تا شما را از رقیبان جلو ببرد تلاش کنید تا نام تجاری خود را به ثبت برسانید. یکی از مزایا داشتن برند این است که مشتریان وفادار خود را خواهید داشت و زمینه رشد و پیشرفت کسب‌وکارتان را در آینده فراهم می‌کند.

گام 4: انتخاب مکان رستوران

قبل از راه اندازی رستوران توجه کنید مکانی که میخواهید در آنجا رستوران را تاسیس کنید به اندازه ی کافی جمعیت دارد ؟ آیا در آن مکان رستوران دیگری به جز شما وجود دارد ؟ به عنوان مثال، قیمت رقابتی خود را بررسی کنید. وقت خود را در منطقه بگذرانید، در رستوران رقبا حاضر شوید و از غذای آن ها بخورید و سعی کنید به هنگام اننخاب مکان فاصله‌تان را نسبت به رقبا در نظر بگیرید. برای دکوراسیون خود بهتر است به این نکات نیز توجه کنید :

  • انتخاب رنگها و روانشناسی آنها
  • نورپردازی مناسب
  • نوع مبلمان و رفاه و نشیمن مناسب
  • گرمایش و سرمایش و تهویه هوا
  • ایجاد فضای سبز با آیتم های کم حجم و زیبا مانند FLOWER BOX
  • تعبیه لایت باکسهایی با تصاویر زیبا از غذاها و …

محتوای پیشنهادی : شما میتوانید برای خرید تجهیزات کافی شاپ در اصفهان کلیک کنید.

گام 5: استخدام پرسنل رستوران

بهتر است در مرحله ی استخدام افرادی که مطابق با ارزش های شما هستند استخدام کنید چرا که اولین قدم برای ارائه ی خدمت به مشتریان ، استخدام پرسنل رستوران است. در مرحله بعدی، به کارکنانتان آموزش دهید تا بتوانند وظایفشان را بدون نقص انجام دهند. و استخدام پرسنل یکی از مراحل پایانی مراحل راه اندازی رستوران است.

استخدام پرسنل یکی از مهم ترین کارهای راه اندازی رستوران

استخدام پرسنل یکی از مهم ترین کارهای راه اندازی رستوران

گام 6: خرید تجهیزات سخت‌افزاری

یکی از مراحل راه‌اندازی رستوران خرید تجهیزات است شما علاوه بر تجهیزات آماده سازی غذا به یک سری از تجهیزات دیگر مانند تجهیزات مربوط به پخت‌وپز به تجهیزات سخت‌افزار مدرن نظیر صندوق فروشگاهی، سفارش‌گیر اندروید، کیوسک سفارش‌گیر و پرینتر حرارتی نیز نیاز دارید.

گام 7: انتخاب بهترین نرم‌افزار رستوران

یکی از سخت ترین مشاغل ، مدیریت رستوران است چرا که یک لیست بی پایان از کارها دارد از مدیریت میزها، تا اصلاح منوها، ثبت سفارشات، حسابداری و… شما میتوانید با یک نرم افزار مدیریت این کارها را سر و سامان بدید و از خطای انسانی بکاهید و اینگونه علاوه بر سهولت کارها زمان و هزینه ی کمتری را برای شما در پی خواهد داشت.

برخی از ویژگی‌های یک نرم‌افزار مدیریت رستوران:
  • رابط کاربری ساده و جذاب
  • قابلیت استفاده همزمان بر روی چند دستگاه
  • امکان گزارش‌گیری اصولی، دقیق و متنوع و ثبت صورت‌های مالی
  • انبارداری و شمارش موجودی
  • امکان اتصال به سخت‌افزارهای جانبی نظیر دستگاه پوز بانک، انواع چاپگر، کیوسک سفارش‌گیر
  • سیستم پیامک‌رسان
  • امکان نظرسنجی از مشتریان
  • مدیریت پیک‌ها
  • تعیین سطح دسترسی‌های مختلف برای کاربران و کنترل آنها
  • پشتیبانی شبانه‌روزی با قابلیت به‌روزرسانی
  • امکان اتصال به سیستم باشگاه مشتریان

محتوای پیشنهادی : برای خرید میز و صندلی فست فود در اصفهان کلیک کنید.

گام 8: انتخاب منوی جذاب

طراحی منو باید به گونه ای باشد که با بازار هم سو باشد و مشتریان بتوانند غذای مورد علاقشان را در منوس شما پیدا کنند . این منو در عین ساده بودن باید خوشمزه هم باشد شما میتوانید متریال آن را در زیر هر اسم غذایی بنویسید برخی از سرآشپزها منویی تهیه می‌کنند که بسیار پیچیده است و به یک متخصص بسیار ماهر در آشپزخانه نیاز دارد. اگر قصد دارید یک رستوران لوکس باز کنید، این روش جواب می‌دهد، اما در یک رستوران خانوادگی منوی برنده، منویی ساده، تازه و باکیفیت است.

منوی رستوران یکی از مراحل راه اندازی رستوران

منوی رستوران یکی از مراحل راه اندازی رستوران

گام 9: بازاریابی و جذب مشتری

برای کسب موفقیت بیشتر به شما توصیه میکنیم روش های بازاریابی را دست بگیرید تا مشتریان جدید جذب کنید این روش های بازاریابی میتواند جدید و یا همان روش های قدیمی باشد اما از روش های نوین غافل نشوید که امروزه تاثیر خوبی دارد. خیلی از کسب‌وکارها چون نمی‌توانند مشتریان مناسب خودشان را پیدا کنند، شکست می‎‌خورند. ما در ادامه به چند روش برای بازاریابی نوین اشاره میکنیم :

  1. راه‌اندازی وب سایت و ابزار رزرو آنلاین
  2. تبلیغات تراکتی در مکان‌های شلوغ
  3. ارائه کوپن و بن تخفیف به مناسبت‌های مختلف
  4. برپایی کمپین‌های تبلیغاتی
  5. بهره‌گیری از مناسبت‌ها، استفاده از کد تخفیف برای مناسبت‌ها مختلف
  6. تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و اشتراک‌گذاری عکس غذاها در این شبکه‌ها
  7. بهره‌گیری از اپلیکیشن‌های غذایی و مطالعه نقد و بررسی‌های کاربران
  8. اشتراک‌گذاری اخبار رستوران در شبکه‌های اجتماعی
  9. تبلیغات از طریق افراد مشهور و اینفلوئنسرها
  10. راه‌اندازی باشگاه مشتریان رستوران برای افزایش وفاداری مشتریان
  11. راه‌اندازی رستوران سیار

محتوای پیشنهادی : برای مشاهده تجهیزات آبمیوه بستنی در اصفهان کلیک کنید.

گام 10: کسب مجوزهای لازم رستوران

شاید راه اندازی رستوران کار آسانی نباشد اما میتوان با داشتن روال کلی این کار را انجام داد. دریافت مجوز یکی از مراحل مهم برای راه اندازی رستوران است لازمه تاسیس رستوران داشتن مجوز است که در زیر به لیستی از مجوزهای لازم برای تاسیس رستوران  اشاره میکنیم دریافت همه ی این مجوزها ممکن است با توجه به شهر شما متفاوت باشد و ممکن است هفته ها زمان ببرد شاید برای شما دریافت مجوز رستوران کار آسانی نباشد ولی صبوری کنید چرا که میتواند جلوی جریمه های سنگین را بگیرید :

  • جواز کسب رستوران
  • مجوز بهداشت
  • مجوز سلامت کارکنان
  • در صورت لازم مجوز اجرای موسیقی (در صورت لزوم)
  • مجور برند رستوران
  • گواهی مالیات بر ارزش افزوده
مجوز های لازم برای دریافت مجوز برای راه اندازی رستوران

مجوز های لازم برای دریافت مجوز برای راه اندازی رستوران

سوالات متداول

  • قبل از راه اندازی رستوران چه کاری باید انجام دهیم ؟

به طور کلی برآرود هزینه های مالی ، انتخاب نام و مکان، استخدام پرسنل ، خرید وسایل، انتخاب منوی جذاب، بازاریابی و تبلیغات، کسب مجوزهای لازم .

  • بیشترین هزینه ی راه اندازی رستوران چیست ؟

به طور کلی باید بگوییم هزینه مراحل راه اندازی رستوران شامل هزینه مکان ، هزینه تجهیزات ، هزینه مواد اولیه، حقوق پرسنل، هزینه دکوراسیون، تبلیغات، هزینه‌های نظیر آب و برق و گاز و… است.

  • برای راه اندازی رستوران چه مجوز هایی لازم است ؟ 

جواز کسب رستوران، مجوز بهداشت، مجوز سلامت کارکنان، مجوز اجرای موسیقی، مجور برند رستوران، گواهی مالیات بر ارزش افزوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *